Drempelhulp

Het assortiment drempelhulpen


Scootmobielbenodigdheden.nl biedt u een ruim "assortiment drempelhulpen" aan voor in en om het huis ,bij uw bedrijf ,of voor onderweg.

Onze innovatieve ontwerpen bieden voor ieder hoogteverschil of obstakel een passende oplossing.
Het transporteren van bijvoorbeeld de scootmobiel,rolstoel,rollator,motor of scooter,wordt met onze drempelhulpen op een innovatieve manier makkelijk gemaakt.
Wij werken uitsluitend met A-merk producten van Europese fabrikanten.
Gepassioneerde fabrikanten die net als ons staan voor comfort,levensduur en kwaliteit.
Hierdoor bent u altijd gewaarborgd van een scherpe prijs/kwaliteit verhouding.


Waarom een drempelhulp gebruiken ?


Jaarlijkse onderzoeken liegen er niet om,de meeste ongelukken gebeuren in en om het huis.
Een uitstekende overloop,een hoogteverschil van de keuken naar de tuin,allemaal situaties waar tijdens onoplettendheid of geforceerd willen overbruggen,gevaar en beschadigingen van mens,voertuig of woning op de loer liggen.
De plaatsing van hulpmiddelen die obstakels kunnen overbruggen, vergroten direct de veiligheid en toegangelijkheid van de woning en zorgt er daarnaast voor dat men op het gebied van zelfredzaamheid minder afhankelijk is van derden.
Directe voordelen die bijdragen aan een prettige leefomgeving.

Handig voor onderweg


Ondanks de inspanningen die er in Nederland gedaan worden om een zo gebruiksvriendelijk mogelijk wegennet te bewerkstelligen ,kan het voorkomen dat bepaalde plekken,stoepen,opstapjes, voor scootmobiel en rolstoelgebruikers,minder goed te betreden zijn.
Om deze onverwachte obstakels te overbruggen die men onderweg kan tegenkomen,is het mogelijk om bijvoorbeeld een inschuifbare drempelhulp te gebruiken. Dit specifieke model wordt geleverd in een handige opbergtas en is met zijn inschuifbare eigenschappen en lichte ontwerp, uitstekend geschikt om te vervoeren.
Door het compacte en ergonomische ontwerp, betreedt u op vakantie of tijdens uitstapjes,in een handomdraai obstakels.


Innovatief inklapbaar ontwerp 


Dit model kent vele doeleinden ,waaronder het overbruggen van kleine trappen, het in en uitrijden van de scootmobiel,rolstoel,rollator,motor of scooter in een voertuig,of als permanente plaatsing in bijvoorbeeld een winkelpand of bij een deurpost. Door de voorgevormde handvatten en het inklapbare design is hij makkelijk verplaatsbaar. Hierdoor kan hij op meerdere locaties toegepast worden en herplaatst worden en bijvoorbeeld gemakkelijke meegenomen worden in de auto, tijdens de vakantie,een festival of tijdens een dagje weg.
Het extra aangebrachte grip-gedeelte, zorgt dat gebruik van de inklapbare drempelhulp ook tijdens slechtere en gladde weersomstandigheden,veilig kan plaatsvinden.


Vergoeding via de WMO


De drempelhulp kunt u onder bepaalde omstandigheden volledig vergoed krijgen volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Producten die bijdragen aan een langere zelfredzaamheid in de woning ,vallen veelal onder de categorie woningaanpassing.
De aanschaf en plaatsing kan in overleg met uw gemeente gerealiseerd worden. 

Kijk voor meer informatie op de website van uw gemeente of neem contact op met de afdeling burgerzaken.
Daarnaast kunt u via de website van de overheid alle laatste ontwikkelingen volgen op het gebied van vergoedingen en WMO.