A-merk rolstoelbanden

Het juiste type rolstoelband en de daarbij horende bandenspanning, zijn zeer bepalend voor het algehele comfort op de rolstoel. Om het vervoer voor zowel de inzittende als de begeleider zo aangenaam mogelijk te maken,dient er daarnaast rekening gehouden te worden met de kwaliteit van de band,met daarbij in het bijzonder de rubberkwaliteit.
De kwaliteit van het rubber van de band is een belangrijke factor welke zorgt voor optimale grip en levensduur van de band. Kwalitatief hoogstaande banden worden enkel geproduceerd van de beste rubbersoorten.
Scootmobielbenodigdheden werkt uitsluitend met A-merk rolstoelbanden van topmerken als CST en Schwalbe. De lijn binnenbanden kent een ruime variatie in ventielsoorten,waarbij o.a. gekozen kan worden uit een auto,fiets of Frans-ventiel.Naast de verschillende binnenbanden kent het assortiment een grote verscheidenheid aan buitenbanden. Deze rolstoelbanden zijn verkrijgbaar met diverse profielsoorten van blok tot bijvoorbeeld lijnprofielen.Diverse maatvoeringen zijn daarbij tevens uitgerust met een zogeheten punction protect beschermlaag.
De band is hierbij inwendig voorzien van een extra dikke laag rubber.Deze extra beschermlaag voorkomt dat scherpe delen op het wegdek of onverharde wegen de band penetreren. Dit verkleint aanzienlijk de kans op lekke banden en vergroot hierbij de levensduur van de band.
Complete rolstoelwielen met lucht of "massieve rolstoelbanden", zijn tevens ruim vertegenwoordigd in de bijbehorende categorie.