Winkelwagen

0

tips

3 Essentiële accessoires voor je scootmobiel

Scootmobielen hebben de manier waarop mensen met mobiliteitsproblemen hun leven leiden aangenaam veranderd. Dit mobiliteitshulpmiddel is qua functie met een rolstoel vergelijkbaar. Maar omdat het gemotoriseerd of elektrisch aangedreven is, is het een stuk gemakkelijker door personen met een beperkte mobiliteit te gebruiken.

Vooral senioren en personen of patiënten met mobiliteitsproblemen genieten volop van de vele voordelen van scootmobielen. Het levert hen zo een aanzienlijke verbetering van hun levensstijl op. Het is ook verstandig om deze handige reismetgezel via een scootmobiel specialist van enkele extra toebehoren te voorzien. De volgende drie essentiële accessoires zullen zo het comfort van het op pad gaan met een scootmobiel enorm vergroten.

  • 1. Scootmobiel zitkussen

Een scootmobiel kussen biedt de gebruiker een basis van waaruit zijn of haar zithouding zo optimaal mogelijk gemaakt wordt. Het juiste kussen biedt onder meer veel comfort, een drukverlichting en schokabsorptie. Zo biedt het een heilzame verlichting van pijn of gevoelloosheid die vaak het gevolg van langdurig zitten kan zijn. Een memory foam scooter steunkussen biedt uitstekende niveaus van comfort en ondersteuning aan de belangrijkste delen van het lichaam terwijl er op de scootmobielen gereisd wordt. Zo’n traagschuim zit- en rugkussen is bijzonder duurzaam en behoudt zelfs na langdurig gebruik prima zijn vorm.

  • 2. Rug- of armleuningtas

Een stijlvolle en veelzijdige rug- of armleuningtas is ideaal voor het gebruik op elk scootmobiel. Het zijn veelal multifunctionele tassen die geweldig zijn voor het opbergen van alle spullen wanneer je onderweg bent. Zo’n scootertas is eenvoudig aan de zij- of achterkant van de stoel van de bestuurder te bevestigen. De gebruiker kan er zo gemakkelijk bij terwijl deze op de scooter zit. Dit terwijl de berijder toch veilig blijft wanneer de scooter in beweging is.

In plaats van een tas zou je ook een opbergnet, backpack, boodschappentas of een monteerbare mand kunnen overwegen. Bijna al deze opbergmogelijkheden zijn afneembaar, zodat je ze als een normale tas kunt gebruiken. Mogelijke compartimenten maken het gemakkelijk om de standaard benodigdheden van waardevolle spullen te scheiden. Om alles zo goed mogelijk veilig te houden.

  • 3. Scootmobiel luifel of regenponcho

Een scootmobiel luifel is erg handig om de berijder uit de volle zon te houden of bij nat weer droog te houden. Het is absoluut een perfecte accessoire bij harde wind, sneeuw en regen. Met de juiste uitvoering heb je een windscherm, zonwering en regenkap in één.

Een regencape of volledige regenponcho werkt als tijdelijke oplossing ook goed om je tegen een flinke regenbui te beschermen. Een oversized regencape biedt een allround bescherming voor zowel de rijder als zijn of haar scootmobiel. Het is niet alleen praktisch en licht van gewicht, maar ook simpel op te bergen.

 

Het kopen van essentiële mobiele scooter accessoires stelt de gebruiker in staat om de scootmobiel veel praktischer te gebruiken. Al deze voordelen zorgen ervoor dat zowel het gebruiksgemak verbeterd wordt, als dat het plezier om ermee op pad te gaan. Zo kan er meer van dit handige vervoersmiddel genoten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *