Winkelwagen

0

tips

Koopgids: 5 tips voor het kopen van een scootmobiel

koopgids scootmobiel

Heb jij of heeft iemand in je omgeving een scootmobiel nodig? Het kiezen van de juiste scootmobiel kan lastig zijn. Daarom vind je hieronder 5 tips die je helpen met kiezen van de juiste scootmobiel. Wil je een scootmobiel kopen? Lees dan eerst onderstaande tips!

Tip 1: een comfortabele scootmobiel

Aangezien jij of je naaste heel wat uurtjes in de scootmobiel zal zitten, is het belangrijk dat deze comfortabel is. Al helemaal als je ook nog eens last hebt van je rug. Probeer daarom altijd de zitting uit, en vergelijk die van verschillende scootmobielen. Let hierbij ook op de vering. De beste manier om te voelen of een scootmobiel comfortabel is, is door een proefritje te maken.

Tip 2: het aantal wielen

Je hebt scootmobielen met drie, vier of vijf wielen. Allemaal zijn ze even stabiel. Voor welke je moet kiezen, is afhankelijk van de ruimte waar je de scootmobiel in gebruikt. Als je de scootmobiel in kleine ruimtes moet parkeren of binnenshuis gebruikt, kun je het beste gaan voor een met drie wielen, aangezien die de kleinste draaicirkel heeft.

Tip 3: de maximale afstand

Scootmobielen verschillen enorm van elkaar wat betreft de maximale afstand die deze kunnen afleggen. Daarom is het goed om voor de aankoop te bedenken waar je de mobiel voor wilt gebruiken. Wil je er alleen mee naar de supermarkt of wil je er grote afstanden mee afleggen? Houd hier rekening mee bij de aankoop van een scootmobiel.

Tip 4: de snelheid

Net als de afstand, kan de maximum snelheid van een scootmobiel ook nogal variëren. Ook hierbij is belangrijk om te weten waarvoor je de mobiel wilt gebruiken. Als je deze alleen binnenshuis gebruikt, is een hoge snelheid nergens voor nodig, maar bij de wat langere afstand is dat wel fijn.

Tip 5: wel of geen opvouwbare scootmobiel

Wanneer je van plan bent om de scootmobiel mee te nemen in de trein of de auto, is een opvouwbare scootmobiel aan te raden. Zo kun je de scootmobiel eenvoudig meenemen en ben je niet gebonden aan één plek. Het nadeel is wel dat een opvouwbare scootmobiel meestal een minder verre afstand kan afleggen. In de webshop van Scootmobiel Comfortabel heb je de keuze uit verschillende scootmobielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *