Winkelwagen

0

tips

Sanitaire hulpmiddelen zorgen voor minder ongelukken en meer comfort

sanitair

Voor sommige mensen zijn hulpmiddelen nodig om op een veilige manier zelfstandig te kunnen wonen. Gelukkig zijn deze toepassingen er voor in en om huis. Bijvoorbeeld de hulpmiddelen waardoor er minder ongelukken gebeuren en er meer comfort wordt ervaren. Je kunt denken bij het douchen, in bad gaan of voor het toiletbezoek. 

Hulpmiddelen voor in bad

Voor het in bad kunnen wanneer het allemaal wat lastiger gaat zijn mooie oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een hoog- laag bad. Maar ook inloopbad of bad met een handige deur aan de zijkant. Waardoor je makkelijk en zonder uitglijden het bad in kunt stappen of weer uit bad kunt komen.

 

Bij de keuze voor een bad moet er natuurlijk rekening worden gehouden met de ruimte en mogelijkheden die je hebt. Voor sommige aanpassingen is er nu eenmaal ruimte nodig. Kijk voor een inloopbad op Sani-assist.nl.

Hulpmiddelen voor onder de douche

Voor onder de douche zijn er ook bijzonder veel handige hulpmiddelen. Je kunt denken aan een douchestoel en handgrepen. Deze zijn speciaal gemaakt om zonder teveel beperking een warme douche te kunnen nemen. Maar een stoel of greep is vaak niet genoeg. Omdat je al een hand kwijt bent waarmee je aan het vasthouden bent. 

 

In dat geval zijn er speciale douchekop grepen die met een enkele hand te bedienen zijn. Die zijn niet alleen heel handig maar ook nog eens gebruiksvriendelijk. 

Hulpmiddelen voor in het toilet

Voor veel mensen is het bezoeken van een toilet een behoorlijke opgave. Het lopen tot staan of gaan zitten. Het kan behoorlijk veel energie vragen, waardoor je aangewezen bent op hulp. Gelukkig zijn er ook handige hulpmiddelen die het makkelijker maken. Die ervoor zorgen dat je dankzij je beperkingen toch zelfstandig naar het toilet toe kan gaan. Je kunt denken aan het meedragen van een rollator. Maar ook handgrepen of beugels die het wat makkelijker maken.

 

Benieuwd welke sanitaire hulpmiddelen er allemaal zijn voor onder andere zorginstellingen? Neem dan eens een kijkje op de website van Sani Assist. Dit bedrijf is gespecialiseerd in sanitaire hulpmiddelen voor veilige zorgverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *