Winkelwagen

0

tips

Scootmobiel kopen

Ben je afhankelijk van een rollator of rolstoel, maar zou je ook graag eens wat meer mobiel willen zijn? Dan kan dit heel eenvoudig met een scootmobiel. Deze zijn speciaal ontworpen voor ouderen, mindervaliden of mensen met een mobiliteitsbeperking. Dit vervoersmiddel is volledig elektrisch, dus het enige waar je rekening mee hoeft te houden is of de accu wel vol genoeg is. Er zijn tal van lokale leveranciers, Het Brabantse Techzorg is een begrip in de regio.

Verschillende scootmobielen 

Wanneer je merkt dat je steeds minder mobiel wordt kan dit erg vervelend zijn. Je hebt het gevoel dat je aan huis gekluisterd zit, of dat je volledig afhankelijk bent van anderen. Wanneer je in een rolstoel zit moet je zelf de stoel duwen, en met een rollator houd je het niet lang vol om te lopen. Een scootmobiel biedt dan zeker uitkomst, het zorgt ervoor dat jij je bewegingsvrijheid weer terug krijgt. 

Er zijn verschillende scootmobielen waar je uit kunt kiezen. Voor welk type je het beste kunt kiezen is onder andere afhankelijk van de mate waarin je hem wilt gebruiken, maar ook of je korte of lange afstanden wilt rijden. Daarnaast kan er ook nog rekening worden gehouden met de snelheid van de scootmobiel, hoeveel wielen hij moet hebben en of je een vast model wilt aanschaffen, of eentje die demontabel is. 

Ga er lekker op uit 

Je wilt graag je dochter, zoon of ander familielid bezoeken maar met de rollator is dit veel te ver lopen, en met de rolstoel is dit een heel gedoe. Je wilt ook niet telkens afhankelijk zijn van anderen die jou op komen halen en vervolgens weer naar huis brengen, want dan heb je het gevoel alleen maar tot last te zijn. Door het aanschaffen van een scootmobiel is dat volledig verleden tijd. Schijnt de zon en heb je zin om naar buiten te gaan, dan kan dat gewoon! Ook als je dochter of zoon een kwartier bij je vandaan woont kun je gewoon naar ze toe. en doordat de scootmobiel elektrisch is hoef je zelf geen moeite te doen om vooruit te komen. Zo kun je weer genieten van het naar buiten gaan, en hoef je niet telkens maar binnen te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *